Noslēgumam tuvojas jaunā, jau trešā RIMI darba koplīguma projekta apstiprināšana

Noslēgumam tuvojas jaunā, jau trešā RIMI

darba koplīguma projekta sagatavošana un apstiprināšana

Vienmēr jau gribas panākt vairāk, bet šajās koplīguma sarunās starp darba devēja un arodbiedrības pārstāvjiem ir panākta konstruktīva, kompromisa vienošanās.

  • Pats lielākais sasniegums ir tas, ka arodbiedrībai izdevās saglabāt summētā darba laika pārskata periodu – vienu mēnesi. Darba devējs bija ieplānojis to pagarināt līdz trīs mēnešiem. Mēs tam iebildām, jo darbiniekam saprotamāks un labvēlīgāks ir šis mēneša periods, kura beigās tiek arī uzskaitītas un apmaksātas visas nostrādātās virsstundas , nevis notiek darba stundu izlīdzināšanās trīs mēnešu garumā. Starp citu, RIMI vienīgajam no visiem ietekmīgākajiem Latvijas veikalu tīkliem ir šāds viena mēneša pārskata periods.
  • Panācām arī, ka izdevumi par redzes pārbaudi un briļļu iegādi tiks atmaksāti arī kasieriem, jo kases monitori tomēr ļoti bojā redzi.
  • Bez tam visas piemaksas: par virsstundu, svētku un nakts darbu ir atšifrētas ar konkrētiem % nevis satur atsauci tikai uz Darba likumu, kas nozīmē, ka varbūtēji Darba likuma grozījumi darbinieku ienākumus nesamazinās.
  • Piekāpāmies sociālās politikas jomā – gribējām lielākus pabalstus dažādos dzīves gadījumos, tomēr tie palika darba devēja piedāvātajā līmenī. Bet, patiesību sakot, daudzviet nav pat tādu, tā kā to pat varētu neuzskatīt par lielu zaudējumu.

11.martā plkst.16 notiks koplīguma apstiprināšanas konference.

Jums varētu patikt arī...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *