Rimi Latvia saņem apbalvojumu no Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) dibināšanas kongress notika 1990.gada 25., 26.maijā. Šogad LBAS ar vairākiem pasākumiem atzīmē darbības 25 gadus. LBAS 25 gadiem veltītais sociālās partnerības pasākums „Sadarbības partneris” šogad jau desmito reizi notika 14.maijā, Rīgā, Latviešu biedrības nama Zelta zālē. Tajā tika apbalvoti LBAS un tās dalīborganizāciju izcilākie sadarbības partneri, kas sevi pierādījuši gandrīz visa gadsimta ceturkšņa garumā. Arī Rimi Latvia bija apbalvoto vidū un saņēma partneru balvu – lielo ozolzīli – par ilggadēju sadarbību ar arodbiedrību un izcilu ieguldījumu sociālā dialoga attīstībā.
LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers: „14.maijā teiksim paldies par sadarbību pašiem izcilākajiem darba devējiem, tiem, kas saprot, ka labs sociālais dialogs palielina darba ražīgumu un vairo pienesumu valsts ekonomikai, uzņēmuma attīstībai un darbinieku labklājībai. Mūsdienās, kad darba attiecības kļūst elastīgākas, un tās arvien grūtāk ir iekļaut likumu rāmjos, pirmajā vietā izvirzās komunikācija – sociālais dialogs starp darbinieku un darba devēju un tās rezultāts – darba koplīgums. Tas liecina, ka arodbiedrības loma un izaicinājumi aizvien pieaug.”
LBAS priekšsēdētāja vietnieks Egīls Baldzēns: „Laika gaitā ir mainījusies arī arodbiedrība – esam spējuši dot sabiedrībai signālus gan par budžeta veidošanu, gan par nodokļu un darba samaksas politiku, gan likumdošanu, gan par darbinieku sociālajām garantijām un to nodrošināšanu. Taču valsts attīstība būtu veiksmīgāka, ja darba devēji un valdība vairāk ņemtu vērā arodbiedrību priekšlikumus kopīgai rīcībai.”
LBAS izveidojās 1990.gadā līdz ar Latvijas neatkarības pasludināšanu, un vēl aizvien ir lielākā nevalstiskā organizācija Latvijā un vienīgais arodbiedrību centrs – nacionālā līmeņa sociālais partneris valstī.

ZO1 ZO

SIA Rimi Latvia personāla vadītāja Līga Stabulniece (otrā no kreisās) kopā ar LBAS priekšsēdētājs Pēteri Krīgeru, saņemot apbalvojumu.

Jums varētu patikt arī...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *