Starptautiskais arodbiedrības jauniešu izglītojošais forums „TEMPS 2016”

Jau otro gadu pēc kārtas, no 28. jūnija līdz 4.jūlijam, Baltkrievijā, Minskā norisinājās Starptautiskais arodbiedrības jauniešu izglītojošais forums „TEMPS 2016”. Forumu apmeklēja 200 jaunieši no 17 valstīm. Pasākuma mērķis bija apspriest jaunatnes politiku, problēmas, kas skar šo jomu, dalīties pieredzē. Pateicoties Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrības sadraudzībai ar Baltkrievijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrību, šo forumu apmeklēja divi dalībnieki no RIMI arodorganizācijas.
Atklāto diskusiju laikā dalībnieki apsprieda jauniešu problēmas. Lai arī dalībnieki bija no dažādām valstīm, izrādījās, ka problēmas pārsvarā ir vienas un tās pašas. Galvenai, kas tika apspriests ir jauniešu motivēšana iesaistīties arodbiedrībās, jaunu darba vietu izveide, jauno speciālistu piesaistīšana uzņēmumos, darbinieku vērtēšana pēc profisionalitātes, nevis pēc darba stāža. Foruma laikā dalībnieki tikās un uzklausīja pārstāvjus no darba un sociālās aizsardzības ministrijas, izglītības ministrijas kā arī sakaru un informācijas ministrijas.
Lai foruma dalībnieki labāk iepazītu viens otru, tika rīkotas apmācības grupās, kuru laikā tika izspēlētas dažādas spēles, kas veicināja savstarpējo komunikāciju.
Dalībniekiem arī bija lieliska iespēja apmeklēt lielākos Baltkrievjas uzņēmumus, tādus kā ledusskapju rūpnīcu „Atlants” ,saldumu fabriku „Kamunarka” , Minskas traktoru rūpnīcu, Miskas maizes fabriku, kurās ļoti veiksmīgi darbojas arodbiedrības. Vēl bija noorganizētas ekskursijas uz arodbiedrības radiostaciju , Baltkrievijas valsts televīzijas kompāniju un augsto tehnaloģiju parku. Lielu interesi dalībniekos raisīja iespēja apmeklēt arodbiedrībai piederošās sanatorijas „ Krinica” un „ Belarusačka” .
Protams, bija padomāts arī par izklaides programmu. Lai tuvāk iepazītos ar baltkrievu kultūru, foruma dalībnieki apmeklēja etnogrāfisko muzeju „Dudutki” . Vakaros tika organizēti koncerti ar dažādu mūziķu uzstāšanos, kā arī bija iespēja noskatīties teātra izrādi par slaveno, Baltkrivijā dzimušo mākslinieku, Marku Šagālu.

Jaunieši! Esiet aktīvi, piedalieties arodbiedrību rīkotajos pāsākumos! Un arī jums būs iespēja apmeklēt šādus ineresantus forumus!!![slideshow_deploy id=’447′]

Jums varētu patikt arī...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *