Īsumā par RIAO valdes sanāksmē 12.09.2018. nolemto

1. No darba RIMI aizgājušās RIAO priekšsēdētājas vietnieces Vitas vietā pēc Ligitas ierosinājuma vienbalsīgi  tika ievēlēti 2 viņas vietnieki: Līga Vārpiņa (Talsi -2) un Mārtiņš Mertens (Mols), kuri arī tika deleģēti Ligitas prombūtnes laikā 2.novembrī  Latvijas Simtgades pasākumā  saņemt  LBAS balvu, kurai RIAO nominēja  Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrības (LTDA) valde.

2. Tiks gatavota vēstule valdes priekšsēdētājam VALDIM TURLAJAM ar aicinājumu straujāk celt veikalu darbinieku algas un viņam personīgi piedalīties RIAO biedru sapulcē decembra sākumā vai janvārī, lai  sniegtu skaidrojumu par atalgojuma politiku. Tika nolemts, ka vēstules nobeigumā būs piezīme, ka nemaksājot cilvēku cienīgu atalgojumu, tiks rīkots pikets pie RIMI ofisa. Vēstuli parakstīt  tika deleģēta  LTDA priekšsēdētāja Maira Muceniece.
Vēl šajā vēstulē būs prasības:

2.1. Atjaunot ikmēneša  prēmijas čaklākajiem darbiniekiem un  ieviest  prēmijas  ilggadīgajiem darbiniekiem par katriem uzņēmumā nostrādātiem 5 gadiem.

2.2. Visiem veikalu darbiniekiem ar darba stāžu virs 5 gadiem darba līgumos  nekavējoties noteikt ne mazāk par 120 darba stundām mēnesī, jo, diemžēl, šobrīd nav skaidri kritēriji, kuriem darbiniekiem tika  min.stundas  paaugstinātas no 60 uz 120 stundām.

2.3. Noteikt visu RIMI veikalu darba laikus  šā gada 18.novembrī ne ilgāk kā plkst. 19.

2.4. Darbiniekiem, kuru darba diena ir garāka par 10 stundām, izsniegt 2 ēdināšanas kuponus pa 1,50 EUR.

2.5. Ziemassvētku dāvanā darbiniekiem izsniegt  RIMI dāvanu kartes.

2.6. Regulāri pazemināt cenas precēm ar lietošanas termiņa beigu datumiem un tām ieviest īpašos plauktus.

2.7. Pārskatīt veikalos pārraidīto reklāmu saturu, mūzikas fonu, skaļumu un pārraidīšanas biežumu.

3. Atbilstoši 2.02.2018.arodorganizācijas biedru sapulcē nolemtajam, saskaņota afiša par Modes muzeja apmeklējumu  novembrī .

4. Nomainīt  Tūrisma firmas   un organizēt 2019.gadā sekojošas ekskursijas:

4.1. Trīsdienu  – Baltkrievija c.Druskinienkiem (Picasso Travel Agensy- gide Inta Ķikure, ar kuru jau iepriekš bijām sadarbojušies)

4.2. Divdienu – Kurzeme ar čigānu dziesmām pie ugunskura ( Skaisto skatu aģentūra, ar kuru arī iepriekš bijām sadarbojušies)

4.3. Vienas dienas – Zemgale: Jelgavas pils ar kapenēm, Karameļu darbnīca, Piparmētru namiņš (Skaisto skatu aģentūra)

5. Tā kā plānots organizēt vismaz 3 trīsdienu ekskursijas, kas prasīs lielus arodorganizācijas  naudas līdzekļus, tad šogad decembrī netiks rīkots  pirms svētku pasākums.

Jums varētu patikt arī...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *