Baltkrievijas ekskursijas

Daudzu Rimi Arodorganizācijas (RIAO) biedru šīs vasaras gaidītākais notikums, iespējams, varētu būt ekskursija uz Baltkrieviju. Un nu tas arī ir noticis. Pavisam  jūlijā-augustā paredzētas 4 ekskursijas uz Baltkrieviju, kurās piedalīsies 173  dalībnieki. 
Jau otrajā  ekskursijā  RIAO biedriem bija iespēja nokļūt galvaspilsētā Minskā un to apskatīt vietējā gida pavadībā. Minska šobrīd attīstās, kļūstot modernāka un eiropeiskāka. Vakarā  devāmies baudīt ūdens priekus Aqua Minsk akvaparkā.
Nākamajā rītā apmeklējām Minskas moderno lielveikalu “Korona” , lai varētu apskatīt, kā notiek tirdzniecība mūsu kaimiņvalstī. Patīkami bija  arī iegādāties vietējos labumus un  dāvaniņas mājiniekiem. Arī cenas mūsu kolēģus ļoti iepriecināja. 
Tālāk mūsu ceļi veda uz Nesvižas pili  ar tās dārgumiem. Pils ansamblis un ekspozīcija nedaudz atgādināja mūsu Rundāles pili, tikai mazākā formātā.
Pēc tam mūsu komfortablajā autobusā devāmies garākā pārbraucienā cauri Baltkrievijas laukiem un mazpilsētām, kura laikā mūsu vecāka gadagājuma kolēģi atcerējās kolhozu un padomju laikus  un jaunākiem kolēģiem bija iespēja ieraudzīt šos nostalģiskos skatus.
Vakara pusē jau bijām šķērsojuši Baltkrievijas-Lietuvas robežu un ieradāmies  netālu esošajā kūrortpilsētā Druskininkai. Pēc garās dienas varējām relaksēties slavenajā Drukininku SPA akvaparkā un vēlāk vakarā katrs  devāmies  pilsētas izpētē. Tās bija gan pastaigas pa parkiem, izgaismoto strūklaku vērošana, gan pat izbraucieni ar elektroskūteriem …. pēc sirds patikas.
Nākamajā dienā pirms mājupceļa vēl devāmies apskatīt Lietuvas pilsētu Alītu, kura mūs pārsteidza ar savu iespaidīgo augsto gājēju tiltu un kalnainajām pilsētas ielām, kas nedaudz atgādināja mūsu “Kurzemes Šveici” (Talsus, Kandavu, Sabili).
RIAO biedri bija pateicīgi par iespēju izrauties no ikdienas darbiem un apskatīt ko jaunu, kā arī jau radās dažas idejas nākamajam gadam.
Mūsu erudītā un zinošā gide Inta Ķikure no Picasso Travel Agency  iedrošināja kolēģus arī turpmāk ceļot un izzināt pasauli.

Jums varētu patikt arī...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *