Jauniešu forums Svetlagorskā

No 3. līdz 7. septembrim Svetlagorskā, Kaļiņingradas apgabalā notika Krievijas Neatkarīgo Arodbiedrību Federācijas (FNPR) forums jauniešiem. LBAS arī bija saņēmuši īpašo ielūgumu uz šo pasākumu un Latviju pārstavēja divi arodbiedrību jaunieši: Rimi Arodorganizācijas (RIAO) valdes priekšsēdētājas vietnieks Mārtiņš Mertens un Cēsu Alus arodbiedrības darba aizsardzības speciāliste Kristīne Kuršīte. 

Foruma tēmas bija mums jau mazliet zināmas, jo Latvijā jau ir bijuši šāda veida semināri un apmācības, bet tomēr ļoti interesanti un profesionāli pasniegts: digitalizācija, jauniešu migrācija, sociālie tīkli kā instruments, Start Up platformas un citas.

Programma bija samērā noslogota un piepildīta, jo semināra pasniedzēji un darba grupas strādāja katru dienu no 9:00 līdz 21:00. Krievijas kolēģi bija padomājuši ne tikai par mūsdienīgu tēmu pasniegšanu, bet arī nedaudz par atpūtu un ekskursijām.

Gida pavadībā apmeklējām Kaļiņingradas pilsētu (bijusī Kēnigsberga) un arī Kuršu kāpu. Kā arī bija neformālās vakariņas kuru laikā jaunieši varēja parādīt savus talantus un iepazīt jaunus kontaktus.

Krievijas Tirdzniecības arodbiedrība nebija pārstāvēta šajā seminārā, bet izdevās atrast cilvēku kurš minēja , ka situācija ir līdzīga kā mums – gan ar biedru piesaisti, gan ar aktivitāti kopumā.

Iespējams, ka RIAO nākamā gada ekskursiju galamērķis būs Kaļiņingrada, tāpēc ir iegūti kontakti ar šī apgabala arodbiedrības vadītājas vietnieci un citiem biedriem,kuri mūs sagaidītu.

Jums varētu patikt arī...

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *