AO valdes tikšanās ar Personāla vadību

Š.g. 9. septembrī RIMI arodorganizācijas (AO) valde tikās ar uzņēmuma pārstāvjiem: Personāla vadītāju Gundegu Kirilku, Personāla administratīvo procesu vadītāju Kristīni Strautiņu un Mini Rimi formātu vadītāju Oļegu Kopaču.

Rimi AO valde bija plaši pārstāvēta ar 16 AO aktīvistiem. Piedalījās arī LTDA priekšsēdētāja Maira Muceniece. Tika pārrunāta RIMI darbība Covid-19 pandēmijas laikā un saņemtas atbildes uz aktuālajiem, iepriekš iesniegtajiem jautājumiem. Turklāt klātienē notika aktīvas diskusijas par vēl citiem darbiniekus interesējošiem jautājumiem.

  • Atbilstoši saistošajiem Ministru Kabineta Noteikumiem diemžēl veikalu darbinieku darbs “Covid-19” pandēmijas laikā neskaitās saistīts ar īpašu risku un piemaksa par to nav paredzēta.
  • Lai biežā dezinfekcijas līdzekļu lietošana nekaitētu darbinieku veselībai, uzņēmumā šobrīd tiek lietoti tikai pretalerģiski dezinfekcijas līdzekļi. Katrs alerģiskās saslimšanas gadījums individuāli jāizvērtē ģimenes ārstam.
  • Sakarā ar negaidīti lielo cimdu pieprasījumu, Latvijā bija radies īslaicīgs to iztrūkums, ko RIMI pietiekami ātri atrisināja. Diemžēl cimdu cenas ir būtiski pieaugušas. Ražošanā nodarbinātajiem tiek nodrošināti akrila cimdi, kas ir dārgāki, pārdevējiem – cita veida. Tie abi nodrošina aizsardzību pret Covid-19.
  • RIMI neprasa, lai kasieri atgādinātu par 2 metru distances ievērošanu. Tai jābūt visas sabiedrības izpratnei un pašu pircēju pienākumam.
  • Lai veikalu darbinieki varētu saņemt ikmēneša bonusu, veikalam jāizpilda noteikti mērķi, kas tiek sastādīti gada griezumā un arī visam uzņēmumam ir jāsasniedz izvirzītais mērķis, pat neierēķinot pandēmijas ietekmi.
  • Lai saņemtu bonusu arī tajā kalendāra mēnesī, kad darbinieks izmanto atvaļinājumu, darbiniekam pašam jāseko līdz un, ja pienākas arī kāda papildatvaļinājuma diena (piemēram, ja aprūpē ir bērns vecumā līdz 14 gadiem; ja aprūpē ir 3 un vairāk bērni vecumā līdz 16 gadiem vai bērns ar invaliditāti līdz 18 gadu vecumam; ja nav izmantota donora diena uzreiz pēc asins nodošanas) tad ikgadējā atvaļinājuma daļa nevar pārsniegt 13 dienas mēnesī (13 + 1 = 14 dienas).
  • Ja darbinieku neapmierina amata līmenis vai vairākus mēnešus pēc kārtas nepietiek mēneša normatīvo stundu, viņam noteikti vajag vērsties pie sava veikala vadītāja. Ja neizdodas rast pieņemamu risinājumu, jāsazinās ar Personāla administratīvo procesu vadītāju Kristīni Strautiņu ([email protected], tālr. 27121572). Tika atzīmēts, ka darbiniekiem ar labu darba sniegumu pastāvīgi tiek paaugstināts amata līmenis.
  • Tā kā uzņēmumā ir konstatēts liels neizmantotā atvaļinājuma dienu skaits, tad lai ievērotu darba likumdošanu, visiem darbiniekiem .t.sk. arī biroja darbiniekiem, tās obligāti jāizmanto. Šogad Covid-19 pandēmijas laikā ir iespēja izmantot atvaļinājumu (14 dienas jeb 2 nedēļas ) arī  par periodu “uz priekšu”.
  • Ēdināšanas kupons ir papildu labums ikvienam SM (Mini Rimi, EXP) darbiniekam, kas kopumā mēnesī sastāda ievērojamu naudas summu. Šobrīd to palielināt neesot iespējams. Esot parēķināts, ka HM siltās pusdienas 1 darbiniekam bieži vien izmaksā pat lētāk.
  •  Tā kā ceļa izdevumu apmaksa arī ir uzskatāma par papildu labumu, ko saņem tikai 5% RIMI darbinieku, turklāt tikai Rīgā strādājošie, un, par ko uzņēmumam vēl papildus jāmaksā, lieli nodokļi, tad ceļa izdevumu kompensēšana tiks pakāpeniski atcelta vispār un naudas līdzekļi novirzīti visu darbinieku darba samaksas celšanai.
  • Darbiniekiem reģionos nekādā gadījumā nebūtu jāuztraucas par jauno ERGO polišu saņemšanas varbūtēju aizkavēšanos, jo jau no pirmās polises darbības dienas var izmantot vispusīgu elektronisko informāciju. Personāla vadība solīja informēt visus veikalus par šo iespēju.
  • Izvērtās plaša diskusija par darba formām diemžēl bez konkrēta risinājuma ar repliku, ka RIMI pastāvēšanās laikā, ir uzklausīti visdažādākie viedokļi, nomainītas daudzas apģērbu ražošanas firmas, un nekad visi nebūs pilnībā apmierināti ar formām. Apgādāt ar darba apaviem gan neesot plānots.

Jums varētu patikt arī...