Ekskursijas 2022: Vidzeme un Lietuva

! Ekskursijas tiks organizētas tikai tad, ja par to būs pietiekama interese.

VIDZEMES EKSKURSIJA

LTDA sadarbībā ar Picasso travel aicina uz divu dienu ceļojumu Divas brīnišķīgas, ņammīgas dienas Vidzemē…

Trešdien – ceturtdien, 10. – 11. augustā

Vidzeme ir tik dažāda un bagāta ar kultūrvēsturiskām vietām, kurās darbojas radoši, enerģiski cilvēki.. Tad nu brauksim iepazīt!

Plkst.7.30 izbraukšana no tradicionālās vietas Aspazijas bulvārī 5/7, Rīgā

No rīta pirmais pieturas punkts būs pie Ķiploku karalienēm Drabešu novadā, Līvos,  kur būs viss, ko var un nevar iedomāties par un ap ķiplokiem, bet vēlāk mūsu ceļš vedīs pie Ceriņu ģimenes Raunā, kuri dibinājuši siera ražotni Raunā, kurā top lieliski sieri un supergardi makaroni ar dažādām piedevām. Būs degustācija abās vietās, ieklausīšanās saimniekos un būs iespēja visu ko iegādāties. Kad maciņi patukšoti, tad  izstaigāsim Raunas pilsdrupas un to gleznaino apkārtni. Aizbrauksim arī līdz gleznainajam Raunas Staburagam.. Bet īsti godi un muižkungu pusdienas paredzētas Brantu muižāpie vienas no zināmākajām Latvju saimniecēm Ilzes Briedes, kur iepazīsim viņas saimniecību un baudīsim pusdienas un kārtīgi izciemosimies.. Arī šeit iespējams kaut ko iegādāties un pat ezerā nopeldēties.. Apskatīsim skaisto mazpilsētu Smilteni. Tālāk garāks brauciens vedīs uz Alūksni, kur tā kārtīgi iepazīsim šo nesen saposto un visaugstāk virs jūras līmeņa esošo pilsētu aizrautīgas gides pavadībā.. Ir plānots izbraukt arī ezerā ar plostu akordeona skaņām skanot…  Vakars un naktsmājas Alūksnē.. Brīvs laiks pēc pašu ieskatiem dodoties pastaigā vai ejot uz ezeru peldēties, vai pasēžot naktsmāju terasēs. Naktsmiers.

2. diena: ALŪKSNE – STĀMERIENA – GULBENE – CESVAINE – MADONA – ĒRGĻI – RĪGA

Brokastis. Pirms dosimies prom no Alūksnes, apskatīsim blakus naktsmājām esošo Alūksnes Bānīša staciju, kur atrodas unikāls šaursliežu dzelzceļa interaktīvs stāsts. Pēcāk neliels brauciens līdz  Stāmerienai, kur novērtēsim Stāmerienas pils brīnumainās pārvērtības. Pēcāk novērtēsim arī Cesvaines pili, kura no jauna atvērta pēc 20 gadus  senā ugunsgrēka.. Laiks kopīgām, vēlākām pusdienām Madonā. Bet pirms mājupceļa paviesosimies brāļu Jurjānu mājā – muzejā, kas ir tipiska Vidzemes lauku māja, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz Vidzemes pakalniem Ērgļu pievārtē. Un kā ķirsis uz tortes Māra Oltes Ērgļu stacijas stāsts.. Atgriešanās Rīgā līdz plkst. 20.30

CENAS

RIMI AO biedram – tikai 60 EUR (arodorganizācija sedz 87 EUR)

Līdzbraucējam – 147 EUR

Cenā ietilpst: tūrisma klases autobusa noma, degvielas izmaksas, PVN, grupas vadītāja un vietējo gidu pakalpojumi, naktsmājas divvietīgos/trīsvietīgos numuriņos, brokastis, divas kārtīgas pusdienas, ieejas maksas un degustācijas minētajos apskates objektos.

LIETUVAS EKSKURSIJA

Viena diena  Ziedu Festivālā Pakrojas muižā …(Lietuvā)

Kādā skaistā augusta dienā 

Cena tiek precizēta.

! Pagaidām tikai pieteikšanās mājas lapā www.ltda.lv sadaļā „RIMI AO”  no 1.marta līdz 31.martam.

! Ekskursijas tiks organizētas tikai tad, ja par to būs pietiekama interese.

! Precizējošas informācijas saņemšanai lūdzam zvanīt pa t.29432529 vai rakstīt: [email protected] vai [email protected].

Jums varētu patikt arī...